ESGAZETE- ÖZEL HABER

Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral için 24 Şubat Cumartesi günü Sıhhiye Meydanında yapılacak mitinge Valilik izin vermedi. Konuyla ilgili Valiliğe yapılan başvuruya, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü yanıt geldi. Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey imzalı yazıda, güvenlik gerekçesi ile açık hava toplantılarına izin verilmeyeceğini belirtildi.

Valilikten gelen yazıda, şu ifadeler yer aldı:

“İlgi (a) Kanun hükümlerine göre Günay AYAZ başkanlığında oluşturulan Düzenleme Kurulu tarafından 24 Şubat 2018 Cumartesi günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında İlimiz Seylap Caddesinde toplanılarak yürüyüş ve sonrasında Sıhhiye Kavşağındaki miting alanında "Eskişehir Kıymetlidir, Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" konulu açık hava toplantısı düzenlenmek üzere Valiliğimize verilen ilgi (b) dilekçe incelenip değerlendirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütlerini ve teröristleri etkisiz hale getirmek, sınırlarımızın bulunduğu bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak ve sivilleri korumak maksadıyla sınır ötesi harekât ve meşru müdafaada bulunduğu, iç ve dış güçler tarafından milli güvenliğimize yönelik tehditlerin arttığı ve ülkemizin hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde, güvenlik birimlerimize gelen, terör örgütleri ve destekçileri tarafından şehir merkezlerinde toplumsal olayların çıkarılmaya çalışılabileceği, milli hassasiyeti yüksek vatandaşlar provoke edilerek çatışmaların yaşanmasına tevessül edilebileceği, ülkemizdeki siyasi istikran bozmak amacıyla sansasyonel eylem arayışına girilebileceği yönündeki istihbari bilgiler de göz önünde bulundurularak, ilimizdeki genel güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ilgi (c) Kanun’un 11/C, ilgi (ç) Kanunun 11/m maddesi kapsamında ve Valilik Makamının ilgi (d) oluru ile söz konusu açık hava toplantısı etkinliği uygun görülmemiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

24 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek miting ile ilgili sivil toplum kuruluşları ise son hazırlıklarını sürdürüyordu.  

Editör: TE Bilişim