Sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partilerin bulunduğu örgütler Pazar günü “Teröre karşı Birlik Yürüyüşü”nü gerçekleştirecek.

Katılımcı kuruluşlar adına konuşma yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer, ülkemizin kanlı terör saldırıları ile adeta bir iç savaşa sürüklenmek istenildiğini belirterek “Yakın bir süre öncesine kadar terör örgütüyle görüşmeler yapan, pazarlık içinde olan iktidarın tutarsız politikaları ve ne yazık ki ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir” dedi.

Hangi kaynaktan gelirse gelsin terör sorunuyla en etkin şekilde mücadele edilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Tuncer, Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik ruhunu güçlü tuttuğu ölçüde tüm sorunlarını aşacak güçte olduğunu söyledi.

Terör sorunun çözümü için siyasi iradenin tutarlı bir politika izlemesi ve tüm toplumsal dinamiklerin bir arada hareket etmeleri gerektiğini inandıklarını belirten Tuncer şunları söyledi: “Ülkemizdeki barış, kardeşlik, huzur ortamını bozmaya yönelik olan terör saldırılarına karşı en güçlü tepkiyi vermek ve birlik olmak zorundayız. Bu kapsamda sorumluluğun gereği olarak düzenlediğimiz ‘Teröre Karşı Birlik Yürüyüşüne’ duyarlı Eskişehirlileri davet ediyoruz.

30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 16.00’da Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayacak olan yürüyüş Vilayet Meydanında yapılacak saygı duruşunun ardından Şehitlerimizi ziyaret ile son bulacaktır. 30 Ağustos Pazar günü büyük zaferin yıldönümünde, 93 yıl önce düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygıyla anacağız. Bugün de aynı ruhla vatan savunması için canını feda eden Mehmetçiklerimize minnet duygularımızı ifade edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim