Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26.Dönem Başkanı İsmail Kumru gündemle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak Türkiye'de 28 Temmuz günü Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 21 farklı ilde çıkan yangınları büyük üzüntü ve kaygıyla takip etmekteyiz.

 3 gündür süren yangınlarda binlerce canlının hayatını kaybetmesi, ormanlarımız yok olması, bütünüyle ekosistemin zarar görmesi içimizi yakıyor. Son 3 gündür farklı bölgelerde peş peşe yaşanan bu yangınların sebebinin ihmalkarlık mı yoksa bir sabotaj mı olduğunun yetkililer tarafından bir an önce tespit edilerek, herhangi bir şaibeye yol açmaksızın şeffaf bir şekilde kamu oyuyla paylaşılmasını bekliyor ve eğer varsa sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak THK’nın yangın söndürme uçaklarının neden devre dışı bırakıldığını ve yerlerine yangın söndürme çalışmalarında kullanılacak uçakların neden temin edilmediğini, bu hazırlıksızlığın yangınların günlerce sürmesinde etkisinin ne olduğunu soruyoruz. Varsa bu konuda ihmali olan kurum, kuruluş ve yetkililerin kamu oyuna açıklanması ve gereken yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz.

Ayrıca yangından zarar gören alanların tekrar ekosisteme kazandırılması, ağaçlandırılması için Kent Konseyleri olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi , bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla hiç bir ön koşul olmaksızın işbirliğine açık olduğumuzu vurgulamak isteriz. Ülkemizin dört bir yanında yangın söndürme çalışmalarında fedakarca mücadele eden görevlilere teşekkür ediyor, yangında ve yangınla mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: TE Bilişim