Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı ile Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından  '6552 Sayılı Kanun Kapsamında Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ve Diğer Değişiklikler" konulu seminer yapıldı.
Seminerde konuşan ESMMMO Başkanı İlker Özokçu, “Müşterilerimizi daha iyi yönlendirebilmek için yaptığımız bu fedakarlıkların, umarım onlar ile ilgili bakanlıklarda farkındadırlar. Her fırsatta paydaş kurumuz diyen, en büyük desteği bizlerden gören ilgili Bakanlıklarda artık bu camianın sesine kulak vermelidir” dedi.
Cumhuriyet tarihi ile birlikte defalarca yeniden yapılandırmalar yapıldığını anımsatan Özokçu şunları söyledi: “Her yeni yapılandırma, devlete karşı görevlerini düzenli yerine getiren esnaf, sanatkar, sanayicinin haksız rekabetle karşı karşıya kalması demektir. Bunun önüne geçmek için, artık bu tür uygulamalara bir son vermek lazım diye düşünüyoruz. Hatta her isteyen her istediği işi istediği şekilde yapmasının önüne geçilmeli. Nerede ne açılacaksa nüfus yoğunluğu esas alınarak sınırlama getirilmeli. Ticari hayatta da başarılı olamayanların da işi yapmaları da engellenmelidir. Böylelikle milli servetin heder olması engellendiği gibi, vatandaşların da birikimi korunmuş olacaktır.”
Özokçu, 6552 sayılı Torba Yasada, Ticaret Kanunundan, İş Kanununa, mahallelerin belediyeler arasında transferinden tutunda, elmas, pırlanta, yakut v.b. değerli madenlere uygulanan KDV oranların da istisnanın kaldırılmasına kadar yeni düzenlemeleri kapsadığını belirten konuşmasında yapılandırmalarla ilgili örnekler verdi.

Editör: TE Bilişim