19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat basın açıklaması yaptı.

19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nün anlam ve önemi hakkında konuşan Aykanat, şunları söyledi: “Bundan tam 38 yıl önce 19 Eylül’de, Türkiye’nin 55 ilinde, toplam 740 işyerinde TMMOB’un çağrısı ile bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Ekonomik ve demokratik taleplerle yapılan eylem çağrısına, diğer teknik eleman ve emekçilerin de destek vermesiyle 100 bini aşkın kamu çalışanı o gün iş bıraktı. Bu eylem TMMOB’un mücadele tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. 19 Eylül tarihi bu ülke için düşünen, planlayan, üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının kendi öz güçlerinin farkına vardığı gündür. 19 Eylül, TMMOB’un mücadeleyle dolu geçmişine, umutla dolu yarınlarına sahi çıkma günüdür. 19 Eylül, ülkemize, mesleğimize, meslektaşlarımıza, odalarımıza ve örgütlü mücadele geleneğimize  sahip çıkma günüdür.”

Yaşanan sorunlara rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Aykanat, “Birliğimizi ve odalarımızı hedef alan saldırıların bizleri yıldırması ve susturması mümkün değildir. Bizler mesleğimizi bilimden, üretimden ve toplumdan yana kullanan bir mücadele geleneğinin sürdürücüsüyüz. Bu anlayışla TMMOB’un eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan, laiklikten, bağımsızlıktan yana tavrını korumaya, geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim