Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Topkaya Mahallesi’nde yaşanan imar sorununu il koordinasyon toplantısında gündeme getirdi. Gündoğan bir yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yaşanan sıkıntı hakkında başvuru yaptıklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını söyledi.

Gündoğan, mahalle sakinlerinin inşaat yapamadığını ifade ederek,“50 bin hektara yakın vakıf arazileri bulunmaktadır. Zaman zaman bu sıkıntıları paylaştık. Topkaya Mahallesi’nin yerleşim alanı mera vasıflı vakıf arazisi bir kısmı. Vatandaşlar burada inşaat yapamıyorlar. Bu konu çözülmedi. Nasıl bir yol izleyeceğiz, göçü önlemek için farklı bir formül var yoksa inşaat yapmayıp vakıflara ait mera vasıflı yer çözüm noktasına ulaşılmadığı için siz başınızın çaresine bakın mı demek mi isteniyor. 200 yıllık bir köy yapılaşma oldu. Meraysa burası mera olarak geçsin. Konut alanıysa öyle geçsin. Bir sene geçti bir çözüm bulunamadı” dedi.

Gündoğan’a yanıt veren Vakıflar Bölge Müdürü Şube Müdürü Erhan Üstündağ Topkaya Mahallesiye ilgili olarak talepler bize ulaştı. Bizde mera komisyonuna ilettik. Yerleşim alanında kalan meraların mera vasfından çıkartılmasıyla ilgili ama yerleşim planı hazırlanması yönünde bir talep geldi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim