Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı ve birliğe bağlı meslek odaları başkanları SMA Tip 2 hastası olan Toprak Yavaş için başlatılan yardım kampanyası için tüm esnaf ve sanatkârlardan destek istedi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, "Bilindiği gibi ülkemizde SMA hastası çocuklar için tedavi konusunda yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Sosyal sorumluluk kapsamında Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı meslek odalarımız olarak Eskişehir’de yaşayan, üyelerimiz Reyhan Yavaş ve eşi Zehra Yavaş çiftinin SMA Tip 2 hastası olan çocukları minik Toprak için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için harekete geçtik.

  Dünyanın en pahalı tedavilerinden olan ve minik Toprak için bir umut oluşturan tedavinin uygulanabilmesi için çok kısa bir zaman kalmış olup, tüm esnaf ve sanatkarlarımızı şehrimizde yaşayan bu masum cana ellerinden geldiğince maddi yardım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak yaptıkları bağışla destek verdikleri minik Toprak’a, Reyhan Yavaş adına Denizbank’ta bulunan TR55 0013 4000 0110 4110 8000 01 nolu Eskişehir Valiliği tarafından onaylı yardım hesabına herkesin destek vermesini isteyen Birsen, “Unutmayalım yapacağınız ufak yardımlar birikerek minik Toprak için umut olacaktır. Ahi Evran’dan gelen esnaf ve sanatkârlarımızın yardım kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Toprak için gerekli olan 20 milyon liranın 3 milyonunun toplandığını aktaran Anne Zehra Yavaş, sosyal medya hesaplarından instagramdan toprak_sma hesaplarından yaptıkları canlı yayınlarla da gereken meblağı toplamak için çalıştıklarını belirtti.

Toprak bebeğin tedavi olabilmesi için 12,5 kiloda kalması gerektiğini anlatan baba Reyhan Yavaş ise, “Toprak şu anda diyetisyen eşliğinde besleniyor ve kilo almaması için çalışıyoruz ama çok zamanımız kalmadı, herkesi büyük küçük demeden desteğe bekliyoruz” dedi.

Toprak’a destek olmak için Turkcell tarafından başlatılan kampanyada ise; BAGIS yazıp 2690’a yollayarak bağışta bulunmak mümkün olacak.

Editör: TE Bilişim