Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, çıkartılan torba yasaların hukuk tekniğine aykırı bir biçimde hazırlandığını ifade etti.
Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen Ekim ayı toplantısının onur konuğu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt oldu. Başkan Kurt Mülkiyelilere, yeni torba yasa ve Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
TORBA YASA SONUNDA ÇORBA OLUYOR
Torba yasanın hukuk tekniğine ve yasama tekniğine aykırı bir biçimde hazırlandığını belirten Başkan Kurt, “AKP hükümetleri döneminde torba yasa diye bir şey çıktı. Torba yasa maalesef hukuk tekniğine, yasama tekniğine aykırı bir biçimde keyfi bir uygulamanın mahsulü olarak çıktı. Ben milletvekili olarak çalıştığım dönemde Plan Bütçe Komisyonu üyesiydim ve o komisyonda torba yasanın nasıl yapıldığını gördüm. İnanın bu yasa da öyle oldu” dedi.
Teknik olarak birkaç maddeyle komisyona gelen torba yasaların meclis genel kurulu sonunda yüzlerce maddeyle yasalaştığını belirten Başkan Kurt, “ İşte torba böyle çorba oluyor. Şimdi bu yasa da buna benzer bir yasa. Yani 6552 sayılı yasa öncelikle Soma’daki katliamdan sonra bir yasal düzenleme yapalım gerekçesiyle getirildi. Ve buradaki esas hedef taşeron işçiliği, maden işçiliğini iyileştirmek adına idi. Ama sonrasında ne yazık ki yüz küsür maddelik bir yasa çıktı. Bunun içinde şimdiye kadar çıkmış pek çok mali aftan bir tanesi de dâhil olmak üzere farklı bir tablo çıktı” ifadelerini kullandı.  
Toplantı sonunda Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Bilgin tarafından              Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim