Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ufuk Aydın  6552 sayılı Torba Yasayla ilgili sosyal paylaşım hesabı aracılığı ile değerlendirmelerde bulundu. Aydın çalışma yaşamına ilişkin düzenlemelere ilişkin yaptı  özet değerlendirme  şöyle:
1. İş Kanununda alt işverenlik uygulamasında özellikle kamuda çalışanlara ücret konusunda bazı güvenceler getiriliyor.
2. Madenlerde çalışanlara bazı yeni haklar getiriliyor ama bunlar işverenlerce (yeni yükler getirdiği gererekçesiyle) uygulanmayabilir.  

3. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda işlevsel olmadığı için eleştirdiğimiz bazı hususlar yine işlevsel olmayacak biçimde değiştirilmiş. İşverene neredeyse işyeri hekimi yetkisi veriliyor 
4. Sendikalar ve TİSGL Kanununda işveren sendikaları lehine; ayrıca Türkiş, Hakiş ve Disk lehine, bağımsız sendikalar aleyhine düzenlemeler getirilmiş.
5. 5510 sayılı SSG-SSK'da madenlerde çalışanlar (ve özellikle Soma madeninde ölenlerin hak sahipleri) lehine hükümler var, bu iyi. 
6. Doğum borçlanmasının kapsamı hem süre ve hem de çalışanlar lehine genişletilmiş. Artık üç çocuk için ve işçi, memur, bağımsız çalışanlar bundan yararlanabilecek, bu iyi.
7. Tüp bebek yardımı genişletilmiş, bu da iyi.
8. Ev hizmetlerinde temizliğe gelen kadını ayda 10 günden fazla çalıştırıyorsanız işverensiniz. Tüm sigorta hükümlerine tabisiniz. 10 günden azsa sadece ikmh primi ödeyeceksiniz. 
9. SGK'ya dava açmadan önce Kuruma başvurmak zorundasınız...

İşte kısa özet bu... Hem kamu hizmeti yapayım, hem tarihe not düşeyim dedim...”

Editör: TE Bilişim