KESK Şubeler Platfotmu üyeleri Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelen Torba Yasayı protesto ettiler.
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serkan Demir yaptığı açıklamada 
ülkemizde emekçilere 19. yüzyıl kölelik koşullarının dayatılmasının sonuçlarını acı bir şekilde yaşamaya devam ettiklerini kaydetti.

 Demir, "Soma’da işçilere yaşam odalarını bile çok görenlerle aynı zihniyeti paylaşanlar önceki gün yeni bir iş cinayetine daha imza attı.
Hepimizi derinden sarsan bu katliam; işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvensiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceğini bir kez daha göstermiştir"dedi.
MÜJDE NARALARI ATANLARA BİRKAÇ SORUMUZ VAR
Bugün mecliste görüşülmesine devam edilecek olan torba yasanın sadece taşeron istihdamın yaygınlaştırmanın önünü açmadığını, emekçi sınıfların pek çok kazanılmış hakkına el de uzattığını kaydeden Demir şöyle konuştu; "Buna rağmen tasarı için müjde naraları atanlara birkaç sorumuz var.
 Taşeron işçilerin kanunlarda zaten tanınan sendika hakkının yeniden tanımlanması. Toplu sözleşme hakkını kullanabilmesi için yandaş sendikaya üye olma şartının getirilmesi müjde midir?
 Milli Eğitim Bakanlığının kendi verilerine göre 140 bin öğretmen açığı varken ve ataması yapılmayan 300 bini aşkın öğretmen gerçeği ortadayken öğretmenlere rotasyon dağıtılması, çalışılması size göre müjde midir?
 Yerel yönetimlerde istihdam edilen 125 bin işçinin belediye başkanlarının keyfine göre 3 ay boyunca sürgün edilmesi, iş güvencesinin gasp edilmesi müjde midir?
 İş yükü altında ezilen aile hekimlerine, aile sağlığı elemanlarına, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeline nöbet görevi verilmesi müjde midir?
  Ataması, görevden alınması, göreve son verilmesi, görev ve unvan değişiklikleri hukuksuz bir şekilde yapılan bazı kamu görevlileri için yargı yolunun kapatılması, yıllarca süren davalar sonucunda hakkında yapılan işlemsiz hukuksuz olduğu ispatlandığında bile telafisinin sınırlanarak 2 yıl sonrasına bırakılması, keyfi olarak hukuksuzluk yapan amirler/ yöneticiler hakkında sadece disiplin cezasının verilmesinin neresinde müjde vardır?
Buradan bir kez daha altını çiziyorum. Bu torbada işçilerin, emekçilerin, halkın, faydasına bir af ya da müjde yoktur. Çalışanından kestiği sigorta primini faize, ranta yatıran işverenlere müjde vardır. Kasa açıklarını %3 vergi ödeyerek kapatma olanağı tanınan kara para aklayıcılarına müjde vardır.
Soma katliamında kaybettiğimizi işçilerin ailelerine ve yeraltı işçilerine yönelik düzenlemeler bu çuvaldan çıkarılıp daha da genişletilerek ayrı bir yasada düzenlenmelidir. Taşeronlaştırmayla, rotasyonla, sürgünle kamu emekçilerini amirlerin kulu haline getirmeyi hedefleyen düzenlemelerle iş güvencemiz başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza göz diken düzenlemeler derhal geri çekilmelidir."
 

Editör: TE Bilişim