MUSTAFA KAPLAN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de kaldırım genişletme çalışması sebebi ile trafiğe kapatılan sokağın bir bölümü otoparka döndü. 
İsmet İnönü caddesindeki Siloönü sokağı, yayaların daha rahat yürüyebilmesi için kaldırım genişletme çalışmaları yapılarak araç trafiğine kapatıldı. Sadece tramvay hattının bulunduğu caddede, kaldırım çalışmalarının tamamlanan kısmında vatandaşlar rahat bir şekilde yürüyebilirken, bu çalışmaların tamamlandığı ve trafiğe kapalı olan bölüm araçlarla dolarken adeta otopark olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar yapılan çalışmaların iyi olduğunu, ancak kapatılan sokağın bir bölümünün otoparka döndüğünü söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen bölgede yaşayan bir vatandaş, "Sokak trafiğe kapatıldıktan sonra burası tamamen otopark olacak. Yani insanlar buradan ne yürüyebilecek ne de hareket edebilecek" şeklinde konuştu.
Bu arada, çeşitli taşlar bırakarak yolun kapatılmasını da eleştiren vatandaş, "Taşları koyduktan sonra burası adeta 'Çin Setti'ne döndü. Buraya iki tane taş koymak hem görsellik açısından kötü, hem de insanların geçişini engelliyor. Daha faklı bir yöntem kullanılabilir. Esnaf zaten bu yıkımdan dolayı mağdur, böyle olunca sıkıntı daha da artıyor. Sonuçta cadde üzerinde birçok esnaf var. Onları çok fazla etkileyeceğine inanıyorum ve bu taş yığınının kalkmasını istiyorum" dedi.
Öte yandan yol trafiğe kapatıldıktan sonra bazı vatandaşlar, sokak üzerine araçlarını park ederek çeşitli ürünler satmaya da başladı. https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim