Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte trafik kazalarını azaltmak için proje çalışmalarını başlattı.  Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü  ile EMBARQ (Sürdürülebilir Ulaşım Derneği) ortaklığında Emniyet Genel Müdürlüğünün de desteklediğiprojeyi, uluslar arası  insan aracılığıyla Karayolu Güvenliği ve Kaza Önleme, Yollar ve Karayolları konusunda başarılı çalışmalar yapan Danimarka merkezli Consai firması Genel Müdürü Ulaştırma Yüksek Mühendisi Dr. Carsten Wass başkanlığında bir ekip yürütüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü  ile EMBARQ (Sürdürülebilir Ulaşım Derneği) ortaklığında Emniyet Genel Müdürlüğünün de desteklediği Trafik Kazalarını Azaltma Projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Projeyi , uluslar arası  insan aracılığıyla Karayolu Güvenliği ve Kaza Önleme, Yollar ve Karayolları konusunda başarılı çalışmalar yapan Danimarka merkezli Consai firması Genel Müdürü Ulaştırma Yüksek Mühendisi Dr. Carsten Wass başkanlığında bir ekip yürütüyor.
 Ortaklaşa yürütülen proje öncesinde Eskişehir’de meydana gelmiş olan trafik kazalarının 5 yıllık verileri çıkartılarak, yapılan analizler sonucunda ilk aşamada belirlenen en fazla kazanın olduğu 5 noktada saha çalışmaları da gerçekleştirildi. Dünyanın bir çok büyük kentinde riskli trafik bölgeleri için projeler yapan ve uygulayarak, sorunları azaltan Dr. Carsten Wass’ın yan sıra, EMBARQ’tan gelen trafik mühendisleri Tolga İmamoğlu ve Kiarash Ghasemlou  ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü personeli ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 5 riskli noktada fotograf çekimleri, ölçümlemeler yaptılar. Atatürk Caddesindeki incelemeler sırasında Dr. Wass, benzer özellikte sorunların Kopenhag’daki bir caddede de var olduğunu belirterek, “ Yaptığımız çalışmalar sonucu problem minimuma indirildi” dedi.
Projeyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Aytaç Ünverdi, Eskişehir’de trafik kazalarını azaltmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla projeyi başlattıklarını belirterek, “. 5 ayrı nokta tek tek incelendi, çevre sakinlerinin de görüşleri alınarak yapılacak olan detaylı çalışmalar sonrasında trafik kazalarını azalatmak üzere bir rapor hazırlanacaktır. Hazırlanan bu raporda sunulacak öneriler ile gerekli önlemler hızla alınacaktır. Sonrasında ise Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü tarafından analizler sürekli devam edecek.  Eskişehir’de trafik kazası riski taşıyan her türlü noktada Büyükşehir Belediyesi  ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ortaklığında gerekli önlemler alınarak can ve mal kaybının en aza indirgenmesi planlanmaktadır.” dedi.

Editör: TE Bilişim