Eskişehir’de kurlan ve yakın gelecekte trafiğe önemli katkılar sağlayacak Trafik Kontrol Merkezi tanıtım toplantısı Merlot Otel’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, çeşitli illerden birçok belediye katıldı.

Merlot Otel’de düzenlenen toplatıya Kayseri, Yalova, Manisa, Kütahya, Adıyaman, Karaman, Erzincan, Isparta, Edirne, Burdur, Sivas, Antalya ve Çanakkale belediyelerinden çok sayıda ilgili birim çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Adar iki yıllık bir yoğun bir çalışmanın ürünü olan “Tam Adaptif Trafik Kontrol ve Strateji Merkezi Network Trafik Altyapılı Akıllı Kavşak Sistemi”nin benzer örnekleri olmasına rağmen network altyapılı ilk sistem olduğunu belirterek “Proje geçtiğimiz Mart ayında hizmete girdi. Şu aşamada 17 kavşakta uygulanmakta. Ancak uygulamanın trafik sistemine gerçek katkısını görebilmek, veri toplanması ve değerlendirilmesi nedeniyle bir yılın ardından mümkün olacaktır. Sistem, trafik ışıklarında bekleme süresini en aza indirmeyi amaçlıyor. Kavşaklarda biriken araç yoğunluğunu da en aza indirecek sistem, ilerleyen zamanda 76 kavşağı kapsayacak” dedi. Adar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin temel trafik yaklaşımının yaya öncelikli olduğunu hatırlatarak “Trafik büyüyen, gelişen, dinamik şehirlerin bitmeyen sorunudur. Şehirlerin gelişimiyle trafikteki yaya ve araç sayısı doğru orantılıdır. Bir şehir ne kadar gelişir, insanların ilgisini ne kadar çok çekmeye başlarsa doğal olarak o şehre gelen insan ve araç sayısı da artmaktadır. Dünyanın hiçbir şehrinde trafik sorunu tam anlamıyla çözümünün mümkün olmadığı aşikardır. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu konuya duyarsız kalmayarak teknolojinin öncülüğünde kalıcı çözümler bulmak konusunda çalışmalarını ara vermeden sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Katılımcılar, şirket yetkililerinin sunumunun ardından Trafik Kontrol Merkezi’ne geçerek, uygulamaları yerinde inceleme fısatı buldular.

 

Editör: TE Bilişim