Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste tramvay hatlarının uzatılmasına ilişkin Başkan Yılmaz Büyükerşen’e 100 Milyon TL’lik kredi alma yetkisi  oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 20 maddeyi görüşmek üzere bir araya geldi. Meclis gündemine alınan tramvay hatlarının uzatılması için başkan Yılmaz Büyükerşen’e 100 milyon TL’lik kredi kullanılması maddesi görüşüldü.  Ak Parti’li Mustafa Önder, kredi yetkisini yeni tramvay hattının öncelikle şehir hastanesine gitmesi koşulu ile verdiklerini söyledi.  Başkan Büyükerşen’e tramvaya yeni hatlara kullanması için 100 milyon lira kredi alma yetkisini içeren madde oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan Sarıcakaya’da Büyükşehir Belediyesine ait 25 dönüm arazide İpek Böcekçiliğini geliştirmek amacıyla hazırlanacak proje için dut ağacı ekimini öngören tahsis konusu tartışmaları beraberinde getirdi. Sarıcakaya’da Büyükşehir Belediyesine ait 25 dönüm arazinin Koza birliğe devrini içeren konunun ilgili komisyon tarafından oy çokluğu ile red edildiği belirtildi. Konuyla ilgili söz alan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, “burada tarımsal kalkınma adına bir girişimde bulunmak için yazılı talepte bulunduk. Ancak Canan hanım imzalı bir yazı ile talebimizin red edildiği bildirildi. Daha sonra burada Sayın Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ilettik. Kendisi tekrar talepte bulunmamızı söyledi. Bunun akabinde yine yazımızı gönderdik. Ancak bu seferde alandaki bir bölümün mahkemelik olduğu gerekçesi ile tahsis yapılamayacağı belirtildi. Şimdi ise Koza Birlik için tahsis konusu gündeme geliyor. Bende size soruyorum, mahkemelik ise tahsis nasıl yapılacak. Eğer tahsis yapılacak ise neden belediyemizin talebi kabul edilmiyor?” dedi.

Meclis Başkan Vekili Aydın Ünlüce ise konunun Plan Bütçe, Tarım ve hukuk ortak komisyonuna havale edilmesini ve burada bürokratların gerekli açıklamayı yazılı olarak yapacağını söyledi. Daha sonra oylanan madde ilgili komisyonlara havale edildi.

 Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle yeni hizmet binası yapımı gündeme getirildi. Mutallip Mahallesinde yapılacak yeni hizmet binası ise Plan Bütçe ve Hukuk ortak komisyonunda görüşülecek.

Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Ahmet Yapıcı, Büyükşehir Belediyesi’nde önemli konumlarda ki daire başkanlıklarının değiştiğine dikkat çekerek meclis üyelerinin bilgilendirilmesini istedi. Meclis Başkan Vekili Aydın Ünlüce bilgilendirmenin daha sonraki meclis toplantılarında yapılabileceğini belirtti. Ardından 16 madde toplu olarak ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis bir sonraki birleşimi için 11 Ağustos 2017 Cuma günü saat: 17.00’ de bir araya gelmek üzere dağıldı

Editör: TE Bilişim