Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin(TÜKDES)  kuruluş tarihi:21 Kasım 2009'dan -21 Kasım 2019 tarihine kadar,10 yıllık zaman sürecinde; derneğin yaptığı faaliyetlerinin mercek altına alan ‘Vizyon Stratejisi Yenilenme Toplantısı’ 23 Kasım 2019 günü Eskişehir'de yapıldı.

Tüketiciyi Destekleme Derneği 10.Yaş etkinliklerini değerlendiren  Genel Başkan Süleyman Bakal,  yenilenip, hızlanmak için 10 Yılın birikiminden faydalanacaklarını söyledi.

Genel Başkan Süleyman Bakal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Farklı zaman dilimlerinde TÜKDES 'te sorumluluk almış sivil toplum gönüllülerinin ve TÜKDES İstanbul Şube Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk'ün katıldığı toplantıda; tüketicilerle satıcı ve sağlayıcılar arasındaki mal ve hizmet alımından kaynaklanan uyuşmazlıkların hukuka yaraşır bir şekilde çözülmesinin önemi öne çıktı.

Alış verişten meydana gelen anlaşmazlıklar yanında; Evrensel Tüketici Haklarının tamamında toplumda farkındalık oluşturulması  için çalışmalar yapılmasına devam  kararı verildi.

EVRENSEL TÜKETİCİ HAKLARI

1.Tüketicilerin Temel İhtiyaçlarının Karşılanması Hakkı,

2- Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı,

3- Ekonomik Çıkarların Korunması ( Mal ve Hizmetlerin Serbestçe Seçilmesi ) Hakkı,

4- Bilgi Edinme Hakkı,

5- Eğitilme Hakkı,

6-Tazmin Edilme ( Zararların Karşılanması ) Hakkı,

7-Temsil Edilme ( Sesini Duyurma ) Hakkı,

8- Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı 'ndan oluşan hakların da hayata geçirilmesi için daha etkin çalışmalar yapılmasına karar verildi.”

Toplantıya katılanların zaman  sınırlaması olmadan , düşüncelerini açıkladığı çalışma ,iyi dilek ve temenniler  ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim