Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan su zammına ‘rekor zammı’ olarak değerlendiren belediyenin toplum çıkarı için kendine tahsis edilen kamu kaynaklarını kar amacıyla kullanmaktan vazgeçmesini istedi.

EBB tarafından içme ve kullanma suyuna yapılan zammın şehir ve ülke gerçekleri ile uyuşmadığını vurgulayan Bakal, “ESKİ bu kakarı ile; idareye tahsis edilen kaynak ve imtiyazları amacına uygun olarak kullanmadığını göstermiştir. Hiçbir kamu kurum ve kuruluşu belediyeler dahil ürettiği mal ve hizmetlere EBB kadar fahiş ve rekor zam yapmamıştır” dedi.

Suyun hak olduğunu ifade eden TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal şunları söyledi:

“Çeşme suyu; EBB’nin finansman aracı olarak kullanılamaz. Tam aksine sübvanse edilmelidir. ESKİ Genel Kurulunun içme ve kullanma suyumuza yaptığı fahiş ve rekor zam tüketici mecburiyetini istismarı niteliğindedir. Bu fahiş ve rekor zammı geri çekmesini istiyoruz.

Şayet zam süreci tamamlanır ve uygulanmamsı kesinleşirse; bu fahiş rekor zammın uygulanamaması için her türlü yasal yola başvuracağımız konusunda şimdiden EBB yetkililerini uyarıyoruz.”

Editör: TE Bilişim