Eskişehir kent merkezinde Kalabak Suyu dağıtım sorunun değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Saymanı Yusuf Önder, “Geçmiş yıllardaki örnekleri inceleyerek karne sistemi kurabilirsiniz”  diye öneride bulundu.

 

Genel Sayman Önder, Kalabak Suyu sıkıntısı için Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Adar’ın “Ortada bir sorun yok. Sadece vatandaşımız ihtiyacının fazlası kadar su alıyor” açıklamasını eleştirdi. Önder, “Şimdi de tüketiciler, ‘Sen geçen sefer fazla su aldın, bu sefer sana su yok’ uyarısı ile su kuyruğundan su almadan dönüyorlar” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, dağıtımdaki uygulamalarda, müşteri mecburiyetinin istismar edildiğini dile getiren Önder, “İhtiyacından fazla su alıyorsunuz” “Sen geçen sefer fazla su aldın, bu sefer sana su yok”  suçlamalarına maruz kalan tüketicilerin çaresizlik içinde olduğunu aktardı.

 

SU VERİLMELİ

 

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tüketicilere inanmıyorsa, Kalabak Suyu’nu karne ile dağıtma yöntemi konusunda çalışmalar yapmalıdır” diye konuşan Önder, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yakın tarihimizde temel ihtiyaç maddelerinin karne ile dağıtımı konusunda yeteri kadar örnek vardır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tüketicilerin sözlü beyanlarına itibar etmelidir. Eskişehir kent merkezinde yaşayan tüketicilere ihtiyaçları kadar su vermelidir.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim