TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp bazı berber ve kuaför salonlarının ruhsatsız, izinsiz, denetimsiz ve kayıt dışı çalışmasının, tüketicilere ve gerçek esnafa zarar verdiğini kaydetti.  

            Ruhsatsız ve denetimsiz kuaför ve berberlerin hijyenden yoksun bir şekilde çalıştığını kaydeden Özalp şunları söyledi: “Ayrıca bu tarz işletmelerde bulunan kozmetik ürünlerin kontrolsüzce kullanıldıklarını görüyoruz. Bu tür kullanımların insan sağlığı açısından vahim sonuçlar doğuracağı aşikârdır. Tehlikeli kimyasallardan oluşan kalitesiz kozmetik ürünlerinin adeta her köşe başında satılması ve hiçbir denetime maruz kalmamaları bizi çağımızın vebası kanserle karşı karşıya bırakmaktadır. Bu hususla ilgili olarak tarafımıza gelen şikâyetlerde son zamanlarda artış olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

            Düğün mevsiminin de açılmasıyla birlikte, fiyat tarifelerdeki farklılıkların da kontrol dışı kaldığını üzülerek gördüklerini belirten Özalp, “Yoğun çalışan kuaförlerimizde ise hizmet kalitesinin düşmesini kabul edemeyiz.

            Berber ve kuaförler odasının, tüketicilerimizin ve gerçek esnafın mağdur olmamaları için oda olarak gerekenleri yapmalarını; sağlığımız açısından kalitesiz, denetimsiz, bilinçsizce kullanılan kozmetik ürünlerinin yetkililer tarafından denetlenmesini; belediyelerin ruhsatsız iş yeri açanları daha sıkı denetlemesini tüketiciler adına talep ediyoruz.”diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim