Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Sülahi Özalp, yoğun kar yağışı sonrası  sera üreticilerin mağdur olması nedeniyle Tepebaşı İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan’a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Tepebaşı İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yıllardır beklenen karın yeni yılın başında geldiğini, bereketli bir yağış olduğunu ancak, doğanın dengesi nedeniyle Sarıcakaya, Mihalgazi, Bilecik-Söğüt, Çaltı bölgesinde çok yüksek miktarda kar yağışı nedeniyle sarının çöktüğünü söyledi.

Kar yağışı öncesi üreticileri uyardıklarını ama yetersiz kaldığını belirten Buluşan, “Kar yığının altına girmek kolay değildi, can güvenliği yoktu. Buna rağmen bazı çiftçiler canları pahasına girip kurtardılar. Yapamayan üreticimizin sera iskelesi olduğu gibi çöktü. Mahsulü ile birlikte yok oldu” dedi.

Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Sülahi Özalp, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan nezninde üreticilere geçmiş oldun diyerek, “Tüketiciler olarak çok üzüldük. Bu bir afettir. Seraların yok olması üreticiler kadar tüketicileri de çok üzdü. Seracılık çok genişledi. Buradaki üreticilerin zararı büyük. Mahsulün içere kalması dışında seraların yeniden yapılması büyük paralara gerekiyor. Devlet bu konuya el atacaklardır inanıyoruz.  Tüketici olarak ne yapmamız gerekirse yaparız. Bu olayı fırsat bilip, afet oldu deyip ürünlere zam yapmayı düşünen fırsatçılara izin vermeyelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim