Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun, Eskişehir merkezde 950 bölgede 1300 üyesi ile  Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nın  (TÜM BEL-SEN) yetkili sendika olduğunu kaydetti.

 Tüm Bel-Sen’in Cumhuriyet tarihinde memurlar adına ilk toplu sözleşme yapan sendika olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Uzun, “1993 yılında Gaziantep Belediyesi ile başlayan ve bugüne kadar süren toplu sözleşme süreçlerimizi bugün yerelde yaptığımız toplu sözleşmelerimizle taçlandırmaktayız” dedi. Sözleşmelerle kamu emekçilerine brüt 731 lira, net 610 lira maaşlarına ek zam yapıldığının bilgisini veren Uzun şöyle konuştu: “Yerelde Eskişehir Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı belediyeleri, ESKİ Genel Müdürlüğü, başta olmak üzere ilçe belediyelerimizle yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerle yaklaşık 2500 yereldeki kamu emekçisi arkadaşımız brüt 731 TL net 610 TL maaşlarına ek zam alarak, ekonomik anlamda biraz da olsa rahatlamışlardır. Buradan bu toplu sözleşmelerin imzalanmasında büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Pr. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a, Tüm Bel-Sen genel başkanı Ömer Salih Erol’a, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri meclis üyelerimize ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

“DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN ÖNÜNDE EĞİLİYORUM”

 

Ergün Uzun gezi olaylarının yıldönümüne ve Soma’da yaşanan maden faciasına da değinerek şöyle konuştu: “Tam bir yıl önce gezi olaylarında yitirdiğimiz 7 demokrasi şehidimizi, bundan 15 gün önce Soma’da iş cinayetinde yitirdiğimiz 307 şehidimizi ve bir hafta önce ok meydanı cem evinin önünde katledilen kardeşimizi rahmetle anıyorum. 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ayakkabı kutularından çıkan paralara ve görüntülere ‘Montaj’, Soma’da iş cinayetlerinde ölenlere ‘Fıtrat’,  bir hafta öncede polis kurşunundan çıkan kurşunla katledilen Uğur Kurt içinde ‘Her ölene tören mi yapacağız’ diyen bir zihniyeti biz unutmadık. Bunlar Maraş’ta, Sivas’ta, Robovski’de olayları zaman aşımına uğratıp ‘Geçmiş olsun’ diyen zihniyetin ta kendisidir. Kaybettiğimiz tüm demokrasi şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğilmek istiyorum.”

 
Editör: TE Bilişim