Eskişehir Tümsiad Başkanı Ali Engiz ve Paydaş Kuruluşu Semerkand Vakfı ve Beşir Sosyal Yardımlaşma Dereneği Başkanı Rıza Gürsoy ile birlikte Eskişehir Esnaf Sarayı Önü, Espark Avm Önünde 10.000 kişilik Aşure ikramı yapıldı.

“Şehadete yürüyen Şehitlerin Sultanı Hz. Hüseyin'e ve Ehl-i Beyt'e Selam Olsun” diyen Tümsiad Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, “Tüm İslam alemi tarafından yüzyıllar boyu sevinçle ve mutlulukla karşılanan bir ay olmuştur muharrem tarih boyunca da bu aya çok önem verilmiş ve Muharrem ayının onuncu gününe oruçla başlanmıştır bu günden başlamak üzere ay sonuna kadar bütün evlerde aşure pişirilmiş eşe dosta akrabaya ve ihtiyaç sahiplerine ikram edilmiştir. Geçmişten buyana devam eden gelenekle Türkiye’nin her yerinde vatandaşlar komşularına dostlarına akrabalarına ve ihtiyaç sahiplerine aşure dağıtılmaktadır” dedi.

Vâkıf medeniyetinin yardımlaşma ahlakını ve ruhunu yaşatmaya gayret eden TÜMSİAD ESKİŞEHİR hersene olduğu gibi bu yılda gönüllülerin yoğun ve titiz çalışmalarıyla hazırladığı aşureleri Eskişehir de vatandaşlara ikram ettiğini belirten Engiz şunları söyledi:

“Paylaşmanın önemini yeniden hatırlatmak toplumda birlik beraberlik kardeşlik ve muhabbetin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yapılan aşure ikramları muharrem ayı boyunca devam edecek. TÜMSİAD ESKİŞEHİR paylaşmanın dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi bolluk ve berekettin simgesi olan aşurenin halka ikram edilmesi vesilesile birlik beraberliğe katkı sağlıyor. Şu ana kadar paydaş kuruluşumuz Beşir Derneği, binlerce vatandaşa aşure ikramı bulunan Türkiye’de ve Dünyada gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetlerini hız kesmeden sürdürecektir.

Muharrem Ayı içerisinde yer alan bolluk ve bereket, timsali AşureGünü ‘nün tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim