Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, TÜRSAB Eskişehir Bölgesel Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede turizmciler, çözümsüzlükten yakındı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. TÜRSAB Eskişehir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Kutlu Özekçin, Genel Sekreter Murat Çelik ve yönetim kurulu ve turizmci üyelerin yer aldığı ziyarette, sektörün sorunları masaya yatırıldı. Eskişehirli acentelerin yalnız bırakıldığını, sorunlarının göz ardı edildiğini söyleyen Başkan Özekçin, Eskişehir Ticaret Odası’nın yurt dışı gezi organizasyonlarında ihalelerin Eskişehirli acentelere verilmemesinden yakındı.

Eskişehirli Acenteler İş Alamıyor

Açılan ihalelere Eskişehir dışından firmaların katılmasının yanlış olduğunu söyleyen Hüseyin Kutlu Özekçin, büyük firmaların uçak bileti kapatması sonucu Eskişehirli acentelerin şansının düştüğünü, verdikleri tekliflerden sonuç alamadıklarını vurguladı. Ziyarette yer alan ETO Meclis Üyesi Selami Uzun da dile getirilen sorunların tümüne katıldığını, çözüm üretme noktasında yeterli olmadıkları özeleştirisinde bulundu.

ETO’da Yorgunluk ve İş Körlüğü Var

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz ise kendisinin de bir turizmci olduğunu, yurt dışında bu işlerle ilgilendiğini anımsattı. Sadece turizm sektöründe değil tüm sektörlerde önemli sorunların bulunduğunun altını çizen Tekgöz, ETO’da yorgunluk ve iş körlüğünün hâkim olduğuna dikkat çekerek, “Bunları elbirliğiyle aşacağız. Proje üreten, çözüm üreten, üyelerini dinleyen, sorunların çözümü için uğraş veren bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Turizm çok önemli, turizmciler çok önemli. Onları cesaretlendirip, iş hacimlerini arttıracak çalışmaların içinde olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim