Türk Büro Sen 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Tük Büro Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Mevcut başkan Zafer Güney’in yeniden aday olmadığı seçimde, Alp Arslan yeni başkan seçildi.

Mevcut Başkan Zafer Güney, genel kurulda yaptığı veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Güney, üyeleri ile helalleşti. Daha sonra söz alan Alp Arslan, “Kamuda yaşanan baskılara, zorbalıklara Türkiye Kamu Sen’liler olarak hep birlikte göğüs geriyoruz. Bu zor zamanları birlik ve beraberlik içerisinde teşkilat olma bilincine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. 25 yıldır kamu çalışanları ve 80 milyon vatandaşımız için hizmet veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar da bu anlayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu yolda önümüze engeller konulsa da mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Genel Kurula katılan Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert ise konuşmasında sivil toplum kuruluşları ve sendikaların önemine değindi. Eksert, “Sivil toplum kuruluşları dünyada olmazsa olmaz kuruluşlardır. Dünyada bundan kaçış yok” ifadelerini kullandı.

Tek aday olarak seçime giren Arslan, Türk Büro Sen Şube Başkanlığına seçildi. Türk Büro Sen Yönetim Kurulu: Alp Arslan, Hasan Çoban, Mehmet Göç, Kadir Akyürek, Mehmet Ali Karasakal, Arzu Yılmazalp ve Soner Samanlı isimlerinden oluştu. Denetim Kurulu ise, Aydın Coşkun, Hayrettin Duman, Gürcan Sarıkaya, Yalçın Obul ve Emre Bacakoğlu isimlerinden oluştu.

Editör: TE Bilişim