Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir-Bilecik Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu,  Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası’nda gerçekleştirildi.

 Divan başkanlığını genel başkan yardımcısı Kenan Ak, katipliklerini ise Ali Yörük ve Sinan Karapınar yaptı.

Eskişehir ilinde sendikal mücadelede bugünlere ulaşmasında katkısı ve emeği olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesine naklen geçen Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir-Bilecik Şube başkanlığını devredecek olan Ergun Çakıcıer açılış konuşması yaptı, Çakıcıer, "Sendikal mücadelede bıkmadan usanmadan din görevlilerinin sıkıntılarına çare aradıklarını seviyeli ve örnek alınası bir sendikal anlayışa öncülük ettiklerini söyleyerek helallik istiyorum" dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir-Bilecik Şube başkan adayı Hüseyin Poyraz, hak arama mücadelesinin zor ama onurlu bir mücadele olduğunu belirterek, "Bu mücadelenin fedakârlık isteyen, cesaret isteyen ve üye adına tavır isteyen bir mücadeledir. Sendikamızın; Milli ve Manevi Değerlere bağlı, Gücünü Üyesinden alan İLKELİ, KARARLI, SORUMLU SENDİKAL HAK ARAMA MÜCADELESİ VEREN BİR SENDİKADIR. Güce ve Güçlüye göre hareket etmeyen, Doğru nereden ve kimden gelirse gelsin alkışlayabilen, Yanlışta nereden ve kimden gelirse gelsin karşı çıkabilen bir anlayışın sahibidir. Sendikamızın birinci görevi Üyesinin hak ve menfaatlerini korumak çalışma şartlarının düzeltilmesi için mücadele etmektir" dedi.

Daha sonra Genel Başkan Hazım Zeki Sergi delegelere hitaben yaptığı konuşmada Diyanet işleri başkanlığı çalışanlarının çalışma şartlarının düzeltilmesi çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sergi daha sonra şunları söyledi: "Sendikaların görevi: memuru temsil etmek, onun adına toplu sözleşme imzalamak, eksik olan mevzuatların günün şartlarına uyarlanması için hukuki düzenlemeleri sağlamak ve çalışma hayatını kolaylaştırmak için kararlar aldırmaktır. Yarım sendika ancak yarım artışa imza atabildi. İsteklerinizi kabul ettiremedi. Tüm problemleri çözeceklerini, 4/B lileri kadroya geçireceklerini ifade ederek mangalda kül bırakmıyorlardı. Akıllarınca İktidarın 16. kuruluş̧ yılını kutlamak uyanıklığı ile % 16 zam istemişlerdi. 2013 ve 2015 yılında “Tarihi başarı” olarak ifade ettikleri ancak yaşanan kayıplarla 'Tarihi hezimete' dönüşen Toplu sözleşmelere daha beteri 2017 yılında eklendi.

2015 yılında büyük başarı diye imzaladığı toplu sözleşmede de enflasyon farkı tanımının değiştirilmesine sessiz kalarak 2013 yılında imzalanmış kanunlaşmış sözleşmeyi hükümete teslim olarak çiğneyip, attığı imzanın arkasında duramayarak memura aylık 60 TL Yıllık 720 TL kayıp yaşatan bir anlayıştan zaten başka bir şeyde beklenemezdi."

6. Olağan Genel Kurula, Türk Diyanet Vakıf Sen genel başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf Sen genel başkan yardımcısı Kenan Ak, Orhan Kartal, Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir-Bilecik Şube başkanı Ergun Çakıcıer, Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir-Bilecik Şube başkan adayı Hüseyin Poyraz, yönetim ve kurulları, Türk Eğitim sen yönetim kurulu, Türk Eğitim Sen 2 nolu şube başkanı Gürol Yer, Disiplin kurulu başkanı Varol Ümit Uludağ, Türk yerel hizmet sen başkanı Hasan Hüseyin Uygun, Türk Büro sen başkan yardımcısı, Türk haber sen il temsilcisi, basın mensupları, delege ve çok sayıda üye katıldı.

Genel kurul yapılan seçin, dilek ve temenniler, ikramlar plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim