Türk Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alaattin Otuzoğlu, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunarak, emeklilerin yaşadıkları sıkıntılara değindi.
Türk Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alaattin Otuzoğlu, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü vesilesiyle Türkiye’deki emeklilerin problemlerine dikkat çekti. Günümüzde emeklilerin hak ettikleri yaşam seviyesinde yaşayamadıklarını ifade eden Otuzoğlu, “En az 25 yıl çalışan bir emeklinin maaşı dörtte bir oranında azalıyor. Bu durum insanların emeklilik süresinin dolmasına rağmen çalışmayı sürdürmesine sebep oluyor. Vatandaşlar yaşam standartlarından kaybetmemek için emekli olmuyor” dedi.

"SENDİKA EMEKLİLERİN DE HAKKI"
Emeklilerin sendikal faaliyetler göstermesinin önünde ciddi engeller olduğunu belirten Otuzoğlu, Türkiye’de henüz bir Emekli Sendikası yasasının mevcut olmadığını belirtti. Sendikal hakların verileceğine dair kendilerine 2015 yılı Haziran ve Kasım seçimlerinde söz verilmesine rağmen tutulmadığına dikkat çeken Alaattin Otuzoğlu, “Emekliler ülkemizde sadece oy potansiyeli olarak düşünülüyor. Hal böyle olunca toplumumuzda emekliler, toplumun sadece tüketici kesimi gibi görülmeye devam edilecektir. Örnek verecek olursak, 65 yaşını doldurmuş insanların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılması konusu gündeme geldiğinde sahipsizliğimizi bir kez daha görmüştük. Bu görüşün emekliler lehine değişmesi için tek yol örgütlenmek ve sesimizi etkili bir şekilde duyurmaktır” ifadelerini kullandı. Banka promosyonları konusunda süren tartışmaların hala muamma durumda olmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Otuzoğlu, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Türk Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alaattin Otuzoğlu, her çalışanın bir gün emekli olacağına vurgulayarak, ulusların refah seviyesinin emeklilerinin yaşam seviyesiyle eşdeğer olduğunu ve bu sebeple ülkemizde emeklilerin yaşam standartlarının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim