MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 99’ncu yıldönümünü gururla, ama bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.

Mübarek Ramazan ayı içerisinde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği vahşi saldılar sonucunda hayatlarını kaybeden masum insanların derin acısı bu yıl ki kutlamalarına gölge düşürdüğünü belirten MHP İl Başkanı Candemir 19 Mayıs ile ilgili açıklaması şöyle:

“Ama ne olursa olsun, Türk milleti zalimlerin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edecektir.

19 Mayıs; zulme boyun eğmeyen, zalime diz çökmeyen, esarete ön iliklemeyen, teslimiyete prim vermeyen Türk milletinin ve sinesinden yetiştirdiği milliyetçi kahramanların eseri ve emanetidir.

Dün olduğu gibi bugün de lazım olan aynı anlayışın gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir.

Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı; milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek ülküleri amaçlamış gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvenceye kavuşabilecektir.

Bu itibarla, yarınların teminatı Türk gençliğinin daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi hepimiz için vazgeçilmez hedef ve görevdir.

Bu vesileyle; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin Tüm Kahramanlarına ve Aziz Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum. Türk Gençliğinin ve Aziz Milletimizin Bayramını Kutluyorum.”

                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim