Türk İş Temsilcisi Necat Kılıç, görevini resmen bıraktı. İlk kez Esgazete’nin duyurduğu konu hakkında resmi açıklamayı yapan Kılıç, başkanlık görevini bıraktığını resmen açıkladı. Sendika binasında Türk İş’e bağlı diğer sendika başkanları ile basın açıklaması yapan Kılıç, 40 yıldır sendikal çalışmalarda bulunduğunu, son 10 yıldır da başkanlık görevini sürdürdüğünü söyledi.

Kılıç, “İşe başladığımda beri sendikal hareketin her kademesinde yer aldım. Eskişehir'de yıllardır hizmet verdik. Bugüne kadar çalışanların aidatları ile rızkımızı aldık. Onların üzerimizde hakkı çok. Bugüne kadar kimseyi diye ayırmadım. Bütün emekçiler haklarını helal etsin. Sağlığım elverdiği sürece sendika çalışmalarına katkı vermeye devam edeceğim.

“Geçen hafta genel merkezden helallik istedim kabul ettiler” diyen Kılıç, bu aşamadan sonra mevcut şube başkanlarından bir ismin belirlenerek Genel Merkeze sunulacağını ve Genel Merkezin onayı ile hafta içinde yeni Türk İş İl Temsilcisinin belli olacağını belirtti.

Kılıç, kendisini ziyaret eden CHP Milletvekili Gaye Usluer’e de teşekkür ederek, kendisi için bu denli önemli olan bir günde Usluer’i yanında görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ VE TAHTI DEVAM EDECEK

Usluer ise, konuşmasında şunları söyledi: “Hepinizle bir arada olmaktan dolayı mutlu oldum. Hepiniz benim için çok değerlisiniz. Yeni yolun başlangıcı hayırlı olsun. Her ayrılık hüznü getirir. Başkanım ile ortak özgeçmişimiz var. Bunca senedir Eskişehir'deki birleştirici rolünü unutmayacağız. Emek bitmez, emek yaşamın parçası. Emeği koruyan insanlar yaşamlarını buna adamıştır. Görevler değiştiğinde emeğin savunucusu olarak sürdürürler. Necat başkanım bir emek örneği. Gönlümüzdeki yeri ve tahtı devam edecek. Türk İş’e bundan sonrası için başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim