Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç mitingin iptal edilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Bugün ertelersiniz yarın daha büyük tepkilere muhatap olursunuz” dedi.

Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç, 24 Şubat Cumartesi günü yapılması planlanan Eskişehir Kıymetlidir Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz mitinginin Afrin Operasyonu gerekçesiyle Eskişehir Valiliği tarafından iptal edilmesini eleştirdi. Kılıç, “Ne kadar bastırılırsa bastırılsın daha büyük tepkiler çıkacaktır” dedi.

Temsilci Kılıç iktidar parti milletvekillerini göreve davet edere termik santral konusunda gerekli açıklamaları yapmaları gerektiğini söyledi. Kılıç, “3-4 aydır Eskişehir olarak termik santral ile yatıp termik santral ile kalkıyoruz. Bir rahatsızlık var. Bir belirsizlik var.  Herkesin bir endişesi var. Kamuoyunu bilgilendirmek için yapılacak olan miting iptal edildi. Bize göre Eskişehir halkını rahatlatacak birilerinin olması lazım. Milletvekillerimiz var. İktidar milletvekilleri çıkıp Eskişehir halkını aydınlatacak bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. İlimizde iki üniversitemiz var. Bilim yuvaları. Bunların açıklamaları bizim için çok doğru olacağını düşünüyorum. Üniversitelerimizden bilimsel açıklama bekliyoruz. Öğrendiklerimiz bizi rahatsız ediyor.  6 milyon 300 ton kömür yakılacağı söyleniyor. Çok kaliteli kömür değil. Yüzde 30’lara varan fire verecek 6 milyonun,  2 milyonu atık olacak. Bu atıklar nerede saklanacak. Maden çıkarılırken oradan tarım yapmak mümkün olmayacak. Çıkan gazın Sanayi Odası Başkanının söylediği gibi karbonmonoksit gazın sıfırlayacak teknoloji yok diyor. Bu kadar rahatsız edici ortamda bu şehri bilgilendirmek bu kurumların görevi” diye konuştu.

Türkiye’de yeni teknoloji ile zarar vermeden enerji üretme imkanlarımız çok olduğunu aktaran Kılıç, “Dünyanın en elverişli şehirlerinden bir tanesi Eskişehir. İster güneş, ister rüzgar olsun imkanlarımız var. Bunlarla enerji üretmek hem termik santralden daha çok ekonomik. Hem daha çok kar elde edeceğiz hem de sağlığımızı koruyacağız.  Eskişehir halkını cezalandırır gibi kömürlü termik santral mahkum etmenin neden olduğu nu bilmek istiyoruz” dedi.

İptal kararını doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Ne kadar bastırılırsa bastırılsın daha büyük tepkiler çıkacaktır. İnsanın canı kıymetlidir. İşin içinde sağlık olunca hiçbir şeyden korkulmaz. Sağlıktan daha değerli bir şey yok. Bugün ertelersiniz yarın daha büyük tepkilere muhatap olursun. Günü kurtarmakla olmaz. Korkutarak, ürküterek huzur sağlayamazsınız. Eskişehir huzur şehri. Hiçbir zaman yıkan, döken olmadık” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilişim