Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Kızılay Genel Kurul Toplantısını Eskişehir’de yapmak üzere ilimize gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin ile birlikte, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Türk Kızılayı Genel Merkez ve Eskişehir Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette duygularını dile getiren Vali Çelik, heyeti Eskişehir’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İnsani yardım kuruluşlarından biri olan Kızılay’a herkesin elini uzatması gerektiğini savunan Vali Çelik, “Zor günlerinde insanların yardımına koşan Kızılay’a herkesin destek olması lazım. Kızılay’a destek olma noktasında, Eskişehirli vatandaşlarımız çok bilinçli. Zaten istatistiki veriler Eskişehir ilinden yapılan kan bağışının çok yüksek olduğunu gösteriyor. Bu açıdan ben, tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Birlik ve beraberliğin simgesi olan yardımlaşmanın insanlar arasındaki iyi ilişkileri daha da arttıracağını kaydeden Vali Çelik, heyetin ziyaretinde dolayı duyduğu memnuniyeti sözlerinin sonuna ekledi.
Vali Çelik’in çok büyük Kızılay destekleyicisi olduğunu aktaran Genel Başkan Kınık ise, Avrupa kaynaklı yardım fonlarını çok iyi kullanan Eskişehir’in geleceğe yönelik güzel projeler ürettiğini bildirdi. Son beş yılda insani yardımlardaki artışa dikkat çeken Genel Başkan Kınık, Eskişehir’deki genç nüfusun, kan bağışını arttırdığını söyledi.
İnsani yardım kuruluşlarının hem yardım alma hem de yardım verme noktasında ramazan ayını verimli geçirdiğini ifade eden Genel Başkan Kınık, “Ramazan öncesi insani yardım bekleyen vatandaşlarımıza ve zor durumda bulunan ülkelere çeşitli gıda yardımları yaptık. İhtiyaç olduğu sürece de bu insanlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Zor durumda bulunan insanlardan yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Genel Başkan Kınık, Türk Kızılayı’na verdiği desteklerden dolayı Vali Çelik’e teşekkür plaketi verdi.
Editör: TE Bilişim