Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No Lu Şube Başkanı Erkut Kılıç, uyuşmazlık sürecine giren ve arabulucu ile yapılan görüşmelerden de netice çıkmayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde Türk  Metal  İşçisinin sonunda istediği zammı alarak mutlu  sona ulaştığını söyledi.

 25 Ağustos tarihinde MESS ile başlayan Toplu iş görüşmeleri sürecinde amaçlarına ulaştıklarını, istedikleri zam ve hakları aldıklarını kaydeden Kılıç, süreç boyunca destek olan işçi ve sendika yöneticilerine teşekkür etti. MESS ile yaklaşık 3 buçuk ay süren toplu iş sözleşme görüşmeleri süreci sonrasında değerlendirme yapan Kılıç işveren sendikasının hükümetin, işçi, memur ve emekliye verdiği gibi yüzde 3,78 lik enflasyon farkı zam oranını kabul etmediklerini kaydetti.

Türk Metal Sendikası olarak yüzde 14 zam talebi ile masaya oturduklarını ifade eden Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No lu Şube Başkanı Erkut Kılıç şunları söyledi:

“ MESS ile yaşanan anlaşmazlık sonrasında arabuluculuk sürecinden de istediğimiz sonucu alamadık. Genel Başkanımızın dik duruşu sayesinde, MESS’in tekliflerinin (Raporlardan ücret kesimi, telafi çalışması ve deneme süresinin uzatılması) tamamı geri çektirilmiş  15 Aralık’ta MESS ile anlaşma sağlanmıştır. İlk 6 ay için yüzde 9,78’lik zam aldık. Düşük ücret alanlarda bu oran yüze 12 oldu. 3 yıllık bir sözleşme yaptık. Anlaşmanın kapsamında yüzde 15 ile 30 oranında sosyal yardım zamları da var.  Ayrıca, sözleşme imzalandıktan sonra 60 gün içinde, 300 TL tutarında erzak yardımı yapılması konusunda da anlaşmaya varıldı. Almak istediğimize ulaştık. Çalışanlarımızın ekmeğine katkı oldu. Türk Metal ailesine hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

Editör: TE Bilişim