ADD Eskişehir Şubesi Bşk Yard Cihan Taşar, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; "

19 Mayıs; Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümüdür... Kutlu olsun!

Ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün, başladığı gündür 19 Mayıs...

19 Mayıs; ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır.

Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs...

19 Mayıs 1989, 19 Mayıs 1919’un ruhunu, felsefesini ve stratejisini benimseyen aydınlarca Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuruluş günüdür...

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde emperyalizmi yenilgiye uğratarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimi’ni, devrimin temelini oluşturan Atatürk İlkelerini, Atatürkçü Düşünce Sistemini toplum yaşamında yeniden egemen kılmak amacıyla kurulan derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısındaki her türlü yapılanmaya karşı mücadelesinde şehitler vererek 32 onurlu yılı geride bırakırken, devrim şehitlerimiz Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Muammer AKSOY, Kurucumuz Doç. Dr. Bahriye ÜÇOK, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI, Üyemiz Necip HABLEMİTOĞLU ve örgüt emekçimiz Şükrü DEMİRKÜREK’i bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz...

Ülkemiz bugün yeniden, 102 yıl önce kıyısından döndüğümüz uçuruma hızla sürüklenmektedir. O gün ulusça tarihin çöplüğüne attığımız emperyalist planlar, bugün işbirlikçileri eliyle yine sahnededir.

Kurtuluş için, Atatürk Cumhuriyeti’nden yana olan tüm siyasi partilerin, kişi ve kurumların seslerini daha da yükseltmelerinden, 1919 ruhuyla onurlu ve kararlı bir duruşu milletçe sergilemekten başka çare kalmamıştır.

               Milletçe birlik olduğumuzda; emperyalist, kapitalist saldırılara karşı koymayan hatta kişisel çıkarlarını, emperyalist devletlerin çıkarlarıyla birleştiren iktidar sahipleri, başta Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, demokrasimize, dilimize, kültürümüze yönelik saldırılarında, varmak istedikleri sonuca ulaşamayacaktır.

“Yeni Anayasa” yapmayı dillendiren iktidarın amacının, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  ne ayak bağı olan, demokrasinin, laikliğin ve Cumhuriyetin temeli niteliğindeki maddelerden kurtulmak, “Devrim Yasalarını tamamen ortadan kaldırmak, Demokratik Parlamenter rejimi sonlandırmak olduğunun farkındayız.

İşte bu şartlar altında, 102 yıldır unutmadığımız söz, yeniden ete kemiğe bürünecek ve “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır.”

Kararlıyız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, yolumuza “Atatürk Cumhuriyeti” olarak devam edeceğiz.

İktidarın; baskılarla, yasaklarla ve hatta şiddetle bizleri terbiye (!) etme çabaları sonuç vermeyecektir.

Bu iktidara dayanak olan, iş birliği yapan tüm siyasi partileri, varlıklarını Cumhuriyet Rejimine, parlamenter sisteme borçlu olduklarını hatırlamaya davet ediyor, Gazi Meclisin itibarını iade etmeleri ve egemenliği tek adamdan alıp gerçek sahiplerine geri vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının tek yolu, bir an önce demokratik parlamenter rejime dönülmesidir. Bu hepimiz için yaşamsal bir zorunluluktur. Her bir yurtseverin hak ve demokrasi mücadelesine katılması, tek adam rejiminden kurtulma doğrultusunda çaba harcaması yurttaşlık sorumluluğu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri’ne borcudur.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki:

Biz; gücümüzü, mücadele kararlılığımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Atatürkçü Düşünce Sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfusumuzla dünden daha güçlüyüz.

Atatürk’ün “Gençliğe Sesleniş” ile, “Cumhuriyetin sahibi” kıldığı gençlerimiz, geleceklerini karartan, umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal zeminde yanıt vereceklerdir. Bu yanıt, Başöğretmenleri Mustafa Kemal’in onlara öğrettiği gibi olacaktır: “Geldikleri gibi giderler!”

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü kentlisi, işçisi, çiftçisi, aydını, sanatçısı ve bilim insanlarıyla dönmemek üzere yola çıkan ve yorulmak bilmeyen yurtseverlerden oluşan üyelerimiz ve Anadolu’nun çoban ateşleri şubelerimizle yurdun her köşesinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu düşünce ve azimle şartlar ne olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı, Eskişehir ADD olarak 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü Saat 12.30’da Eskişehir Vilayet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapacağız ve hep bir ağızdan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Sesleniş”ini okuyarak kutlayacağız.

Tüm yurtsever, Atatürkçü, cumhuriyetçi Eskişehirlileri bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim