Türk Ocakları Eskişehir Şubesi, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenen program ile Türk Ocaklarının kuruluşunun 106’ncı yıl dönümünü kutladı.

Program Eskişehir Türk Ocağı’nın birçok üyesinin katılımı ile gerçekleşirken, kutlama Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başladı. Türk Ocakları’nın Türk Milleti’nin içinde bulunduğu sıkıntılı vaziyetten kurtarılmasını ve yeniden eski güç ve kudretine kavuşmasını sağlayacak faâliyetlere öncülük etmesi amacı ile kurulduğunu ifade eden Eskişehir Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜLOMSAŞ Başmüfettişi Mustafa Tezel, “Bu yıl, aynı zamanda, Millî Mücâdele döneminden sonra kurulan ilk Şube olan Eskişehir Türk Ocağı’nın 1923 yılındaki ilk kuruluşunun 95’inci ve 1988 yılındaki ikinci kuruluşunun ise 30’uncu yıl dönümü. Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde, kutlama faâliyetlerinin devâm edeceğini buradan bütün dostlarımıza duyurmak isterim. 106’ncı kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“Zeyindalı Harekatına destek”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son dönemde düzenlediği Zeytindalı harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Tezel, “Devletimizin, son bir yıl içinde, kendisine yakışır bir celâdetle, El Bab ve Afrin’de giriştiği harekâtlar, Türk Ocakları’nın geçmişten bugüne savunduğu görüşleri haklı çıkarmıştır. Her türlü zorluğa göğüs gererek, ülkemizin/devletimizin bekası için sözkonusu harekâtları gerçekleştiren kahraman ordumuzu ve mensuplarını, Mehmetçiklerimizi tâzimle selâmlıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim