Bu sene ilk defa Türk Ocağı bünyesinde açılan Halk Eğitim destekli yaz okulu ilk mezunlarını verdi.

Elli öğrenci ile altı hafta önce eğitime başlayan yaz okulu on bir öğretim elemanı görev aldı. Öğrenciler; eğitim dönemi esnasında Kur’an Eğitimi, Dini Bilgiler Eğitimi, Temel Türkçe gibi temel derslerin yanı sıra Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Yüksek Okulunda atçılık eğitimi, A.Ü Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezinde Satranç, Mangala, Matematik Atölyesi ve Çocuk Üniversitesi eğitimi aldılar.

Türkiye’ye bir ‘’Model Yaz Okulu’’ uygulaması olarak takdim edilmesi düşünülen Türk Ocağı Yaz Okulu’ndan; öğrencilerden ve velilerden yapılan geriye dönüşlerde, öğrencilerin çok mutlu ve memnun kaldıkları görüldü. Dün yapılan mezuniyet töreninden önce öğrenciler ve öğretim elemanları ile topluca mesire yapıldı ve takiben mezuniyet töreni yapılarak öğrencilere Başarı Berat’ları Ocak Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal tarafından takdim edildi.

Bu Yaz Okulu’nun örnek bir eğitim modeli olarak düşünüldüğünü belirten Ünal,  “Gayesi bu memleketin geleceği için her bakımdan donanımlı; şahsiyetli, ahlâklı, karakterli, başarılı bir nesil yetiştirmek olan bu okulun ilk senesinde bu gayelere doğru gidildiği görüldü. Bu eğitime destek veren Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, öğretim elemanlarımıza, rehber öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki önümüzdeki sene bu okul hem şehrimizde hem de diğer şehirlerde bir model uygulama olarak öğrenci sayısını arttırarak devam eder. Türk Ocakları’nın gayesi kurulduğu 1912’den bu tarafa Türk Milleti’nin geleceği için değerleriyle buluşan ’Erdemli Nesiller’ yetiştirmektir. Bu Yaz Okulu uygulaması da bu doğrultuda yapılan bir çalışmadır. Onun için okulumuzun tabelasında yazan da ‘Erdemli İnsandan – Erdemli Topluma’ dır.‘’ dedi.

Konuşmayı takiben öğrencilere Başkan Ünal tarafından Başarı Berat’ları takdim edildi.

Editör: TE Bilişim