Eskişehir Türk Ocağı’nda “Konak Sohbetleri” kapsamında bu Pazar “Ortadoğu, Selefilik, İslam” konulu konferans düzenlendi. 
Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir, Türkiye’de Selefilik konusunda ilk çalışma yapanın merhum Erol Güngör olduğunu söyledi. 'Selefilik, Kur’an ve hadiste ne yazıyorsa onu kabul eder' diyen Demir, "Türkiye’deki Jakoben Laiklik ile Vahabi Selefiliği birbirine çok benziyor. DAEŞ’in bugün yaptığını tarihte Vahhabiler yaptılar. Müslümanlara müşrik diyerek katlettiler. Kabirleri yıktılar” dedi.

“Arap Dünyası size hilafeti yedirmez”
Arap Dünyası hilafeti size yedirmez diyorum inanamıyorlar diyerek sözlerine devam eden Demir konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hilafeti ilan edecekseniz ‘Yavuz’ olun. Yavuz’un sırlarına sahip olduğunuzda size tabii olacaklardır.” İslam Dünyası’nın ve Ortadoğu’nun meselelerine de değinen Demir, konferans sonunda konukların sorularını yanıtladı. Konferansa Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferans sonunda Prof. Dr. Hilmi Demir’e şükran beratı ve el yapımı bir tesbih hediye edildi. 

Editör: TE Bilişim