Şeker – İş Esk. Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, Korona Virüsle sürecinde mücadele Türk Şeker ailesi olarak günlük 50 bin litre alkol üretimi ile kamu hastaneleri başta olmak üzere kolonya ve dezenfekten üretimine 7/24 destek verdiklerini belirtti. Dokuzlar, "Ülkece yaşadığımız bu zorlu günlerde yeni tip koronovirüs (Covid – 19 ) ile mücadele kapsamında öne çıkan kolonya ve dezenfektanların ana bileşeni olan etil alkole  talebin son derece artmasına sebep olmuştur.

Ülkemiz kamu şeker fabrikaları TÜRKŞEKER ( Eskişehir Şeker )ve kooperatif fabrikalarından Konya Şeker ile Amasya Şeker üretim kapasitelerini harekete geçirerek derinden hissedilen arz açığına milli bir girişimle müdahil olmuş, şeker pancarından şeker üretiminin önemi ve şeker sanayinin stratejik bir üretim alanı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Sanayi Bakanlığımızın da deklare ettiği gibi etil alkol üreticisi TEZKİM ve TARKİM le birlikte TÜRKŞEKER ve KONYAŞEKER piyasa da oluşan yüksek fiyatlardan indirime gidip  milli bir irade göstermiş olup karaborsanın önüne geçmişlerdir. Bu durumda karaborsacıların  ve stokçuların piyasa fiyatlarını artırarak halkımızın fahiş fiyatlarla sundukları ürünlere geçit vermemişler,sahte üreticilerin zehirli maddelerle üreteceği ürünlerin halkımızla buluşmasının önüne geçmişlerdir.Nitekim uluslar arası pazardan etil alkol ün temin edilmesinin mümkün olmadığı bu günlerde etanol üretiminin ham maddesi olan melas açığının yaşanmaması, ülkemiz milli bir pancar şekeri sanayine sahip olması avantajından ileri gelmiştir.

Bu vesile ile başta TÜRKŞEKER Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Şeker Fabrikasında Alkol üretimin devamlığı için çalışan işçisinden idarecisine kadar emeği geçen tüm personele sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Bizler hep birlikte nice sorunların ve felaketlerin üstesinden gelmiş bir millet olarak üretimden halk sağlığına ve gıda erişimine kadar ve her türlü alan ve sektörde milli menfaatlerimizi muhafaza edebilmeyi başarabilecek güçteyiz. Bu vesile ile salgın riskine karşı başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızın olağan üstü çabaları ve milletimizin katkılarıyla ulusal bir mücadele yürüttüğümüz bu dönemde tüm yetkilerimize minnetlerimizi sunar,  Şeker –İş  olarak bu zorlu sürece verebileceğimiz tüm katkıları sunmaya devam edeceğimizi bildirimiz"

  

HAMIT DOKUZLAR (@DokuzlarHamit) | Twitter

Editör: TE Bilişim