Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu ve onursal genel başkanı, Türkan Saylan ÇYDD Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği bir etkinlikle anılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akman, toplumsal aydınlanmamızın önderlerinden Prof. Dr. Türkan Saylan’ı aramızdan ayrılışının onuncu yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle andıklarını söyledi.

ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak düzenledikleri Türkan Saylan’ı anma etkinliğinde, ÇYDD’nin 30. Kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan “Umudun Yüzü” belgeselinin gösterimi ve Çağdaş gençlerin hazırladığı müzik dinletisi yer alacağını belirten Akmen, “Aramızdan ayrılışının onuncu yıldönümünde, Türkan Saylan’ın aydınlanma önderi olarak kişiliğini daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız. Ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülü olan Türkan Saylan’ın hekim olarak yaptığı çalışmaların yanı sıra Ülkemizin her yerindeki gençler ve çocuklar için geliştirdiği projeleri anlatacağız.

Anma etkinliğini, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 18:00’de Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi (Kırmızı Salonda)nde gerçekleştireceğiz” dedi.

Akmen, çağdaş toplumun çağdaş öncüsü olan ve bu uğurda yaşamı boyunca mücadele veren Türkan Saylan’ı anma etkinliğine tüm Eskişehirlileri davet etti.

Editör: TE Bilişim