Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi’nde, Opr. Dr. Kayıhan Çağlar tarafından ’’3 Mayıs Türkçülük Günü’’ dolayısı ile bir konferans verildi.
Konferansa, TÜRKAV üyeleri, MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Muammer Öztay, Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, ÜLKÜTEK Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Erol Sedef, yazar Suat Turgut ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış Konuşmasını TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer yaptı ve milliyetçiliğin tarihi seyri ile ilgili bilgi verdi.
Arkasından 7 Haziran seçimlerinde MHP milletvekili adayı olarak Op. Dr. Kayıhan Çağlar günün anlam ve önemiyle ilgili bilgi verdi. Çağlar, konuşmasında; ‘’3 Mayıs Türkçülük Günü’ Türk Milliyetçileri ve Turan gönüllüleri için bayram değil; çekilen ızdırabın, matem ve gözyaşının başlangıcıdır. ’Milliyetçiler Bayramı’ da değildir. Biz herhangi bir milletin değil; ‘Türk’ Milliyetçileriyiz. Mehmet Akif Ersoy’un, “Tarihi tekerrür, diye tarif ediyorlar / Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” dediği gibi, ’3 Mayıs Türkçülük Günü’, Türk milleti için ibretle hatırlanması gereken bir gündür. Başka milletlerden ziyade ‘Türk milletini seven, onun yükselmesi ve yücelmesi için çalışan Türkçüleriz, biz. Başka ülkelerde yaşam süren hür ya da esir Türklerin, şimdi ve geçmişte yaşadığımız Türk topraklarında bir araya gelmesi ülküsüne sahip Turancılarız, biz. Böylesine ‘Kürşad ruhlulara’ bu günlerde o kadar çok ihtiyacımız var ki. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Son söz olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Türkçülük Günü’ne iki nefeste kıymet verdiği vecizesi ile son noktayı koyalım ve ’Ne Mutlu Türküm Diyene’" diye bitirdi.
Konferans sonunda, TÜRKAV Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Sezer tarafından, Opr. Dr. Kayıhan Çağlar’a tablo hediye edildi.
Editör: TE Bilişim