Eskişehirli bir çocuğun yaklaşık 4 yıl önce çorap satarken çekilen videosu sosyal medyada yeniden gündem oldu. Sosyal medyada yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin izlediği video, sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesinde yaşayan Mertcan Karaağaç, bundan 4 yıl önce 13 yaşındayken ailesine destek olmak amacıyla çorap satıyordu. Çorap satarken bir kişi tarafından çekilen videosu sosyal medyada paylaşılmış ve oldukça ses getirmişti. Küçük çocuğun videodaki bilgiç tavırları, pazarlama teknikleri ile yaşından büyük konuşmaları oldukça beğeni almış ve takdir toplamıştı.

Bugünlerde liseye giden ve 17 yaşında olan Mertcan, o günlerde koluna su dökülmesi sonucu yanan küçük kardeşi Mahmut  Mustafa’nın tedavisine destek olmak amacıyla çorap satarak ailesine destek oluyordu.

“OĞLUM ŞU ANDA ÇALIŞMIYOR, LİSEDE OKUYOR”

Videonun sosyal medyada yeniden paylaşılması ve gündem olması sonucunda Esgazete’ye açıklamalarda bulunan Mertcan’ın annesi Emine Hanım, oğlunun 4 yıl önce çorap satarak aile bütçesine destek olduğunu ancak şu anda çalışmadığını söyledi. Videonun yeni çekilmiş gibi sosyal medyada paylaşılmasından rahatsız olduklarını ifade eden Emine Hanım, “Oğlum şu anda çalışmıyor, lisede okuyor. Biz de videonun tekrar yayıldığını yeni öğrendik. Eşimden ayrıyım, onlara tek başıma bakmaya çalışıyorum. Benim tek istediğim çocuklarımın okuması” dedi.

Editör: TE Bilişim