ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen,  Gazeteci, yazar, araştırmacı Uğur Mumcu’yu özlemle andıklarını belirtti.

Yirmi altı yıl önce hain bir saldırı sonucunda yaşamını yitiren Türk basınının cesur kalemi Uğur Mumcu’yu saygıyla, sevgiyle, özlemle andıklarını kaydeden Akmen, "Uğur Mumcu, katıksız bir Atatürkçüydü. Tam bağımsızlıktan yanaydı. Laikliğin yılmaz savunucusuydu. İnsan hakları konusunda çok duyarlıydı. Anti emperyalistti.

Araştırmacı gazeteci olarak yaptığı çalışmalarla dönemin siyasi, toplumsal olaylarına açıklık getirdi. Kitaplarıyla, yazılarıyla, araştırmalarıyla bugün bile bir çok olaya ışık tutmaya devam ediyor.

Uğur Mumcu, hukuk devleti savunucusuydu. Çağdaş değerlerin toplumda yaygınlaşması için büyük bir uğraş verdi. Haksızlıklar, yolsuzluklar karşısında hiç bir zaman suskun kalmadı, yaşamı pahasına mücadeleye devam etti.

Aradan geçen 26 yılın sonunda ise ne yazık ki yetkililerin “Cinayeti çözmek, devletin namus borcudur” ifadelerine karşın suikast hala aydınlatılmadı. Dış ve iç bağlantılı karanlık güçlerin hain planları açıklığa kavuşturulamadı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Adalet ve Demokrasi haftasında karanlık güçlerin saldırılarıyla yitirdiğimiz  tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ülkemizde yaşanan haksızlıklar, yolsuzluklar karşısında sessiz kalmayan ve gerçekleri yazdığı için yaşamını yitiren başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm gazetecileri ve aydınlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Duyarlı Eskişehirlileri 24 Ocak Perşembe günü saat 12:30’da Vilayet Meydanında yapılacak Uğur Mumcu’yu anma törenine davet ediyoruz"dedi.

Editör: TE Bilişim