ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen Uğur Mumcu'nun kaybının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Akmen, “Türk basınının cesur kalemi Uğur Mumcu’yu saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz”dedi.

Akmen, “Gazeteci, yazar, araştırmacı Uğur Mumcu’yu yirmi sekiz yıl önce hain bir saldırı sonucunda yitirdik. Türk basınının cesur kalemi Uğur Mumcu’yu saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz.

Uğur Mumcu, katıksız bir Atatürkçüydü. Tam bağımsızlıktan yanaydı. Laikliğin yılmaz savunucusuydu. Anti emperyalistti. Yobazların, hırsızların, vurguncuların düşmanıydı. Terörün karşısındaydı.

Uğur Mumcu, araştırmacı gazeteci olarak hiç bir zaman ilkelerinden taviz vermedi. Kitaplarıyla, yazılarıyla, araştırmalarıyla gazeteciliğin simge isimlerindendi.

Uğur MUMCU, hukuk devleti savunucusuydu. Haksızlık ve hukuksuzluklara karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Siyaset mafya tarikat ilişkileri bağlamında yaptığı araştırmalar bugün bile bir çok karanlık ilişkiye ışık tutmaya devam ediyor.

Karanlık çevrelerin yok ettiği Uğur Mumcu’nun kaybından yıllar sonra ise içinde bulunduğumuz günlerde çok sayıda gazetecinin sadece görevini yaptığı için hapsedilmesini asla kabul etmiyoruz. Yazılarıyla iktidarı eleştiren gazeteciler de ne yazık ki çeşitli fiziki ve sözlü saldırılarla karşılaşıyor. Bir kez daha ifade ediyoruz ki, halkımızın haber alma özgürlüğü için özveriyle görev yapan gazetecilere yapılan baskılar son bulmalıdır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Adalet ve Demokrasi haftasında siyasal şiddeti kullanan çevrelerin hedefi haline getirilerek düzenlenen saldırılarla yitirdiğimiz tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ülkemizde demokrasiden, hukuktan vazgeçmediği için yaşamını yitiren başta Uğur MUMCU olmak üzere tüm gazetecileri ve aydınlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız.”dedi.

Editör: TE Bilişim