Eskişehir Cumhuriyet Gazetesi Okurları adına açıklama yapan Cihan Taşar, Uğur Mumcu’yu unutmayacaklarını kaydetti. Taşer, “Cumhuriyet Gazetesinin unutulmaz yazarı, Kalpaksız Kuva-yiMilliyeci Uğur Mumcu’yu 28. Ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

Uğur Mumcu, araştırmacı gazeteci özelliği ile birçokyolsuzluğun, hırsızlığın üzerine yürekli bir şekilde giden bir kişiydi.  Uğur Mumcu, karanlıkta kalan birçok olayın üzerine giderek aydınlatılmasını sağlamıştır.

Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu, Atatürk İlke ve Devrimlerinin ödünsüz savaşçısıydı. Çağdaş, laik cumhuriyeti ömrünün sonuna kadar kararlı bir şekilde savundu.

24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde aracına bomba konularak katledilen Uğur Mumcu’nun katilleri ve azmettiricileri 28 yıldır bulunmadı. Faili meçhul bir cinayet, hukuk sistemimizin utancı olarak, dosyası tozlu raflara kaldırıldı.

Uğur Mumcu, Cumhuriyet Gazetesinin birinci sayfasındaki Gözlem köşesinden, toplumu aydınlatıyor ve yol gösteriyordu. Köşesinden karanlığa mum tutuyordu.

28. Ölüm yıl dönümünde, Uğur Mumcu’yu gençlere tanıtmak amacıyla kitaplarını, Eskişehir Cumhuriyet Okurları olarak dağıtacağız. Uğur Mumcu’nun yaktığı mum asla sönmeyecektir. Saygı ile anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim