Kent içi ulaşıma büyük bir yatırım yaparak tramvay ağını çalışmalar tamamlandığında 51 kilometreye çıkaracak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 60 yeni otobüs alarak ulaşım filosunu güçlendirdi. Toplu taşımadaki sorunları en aza indirmek ve yoğun hatlarda sefer sayılarını arttırmak amacıyla otobüslerin alındığını belirten Başkan Büyükerşen, yeni otobüslerin erişilebilir, rahat, kaliteli, konforlu ve en önemlisi güvenli kent içi ulaşıma büyük katkı sunacağını ifade etti.

Yeni otobüsleri incelemek üzere Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nü ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamada yeni alınan otobüslerin vatandaşlar tarafından şikayet alınan hatlarda öncelikli olarak kullanılacağını belirtti. Büyükerşen “Şehrimiz her alanda genişliyor, nüfusumuz artıyor. Buna paralel olarak ihtiyaçlarımız da artıyor. Bu sebeple kent içi ulaşımda önemli bir yer tutan otobüs filomuza araç desteği yapmamız gerekiyordu. 2019 Ekim ayı meclis toplantımızda onaylanarak ihalesi yapılan 60 aracımızın teslimatları yapılmaya başlandı. Trafik tescil işlemleri tamamlanan araçlarımızı hiç bekletmeden hizmete sokuyoruz” dedi.

Önceliğin Özel Halk Otobüslerinin çekilmeye başladığı hatlara verileceğini ifade eden Başkan Büyükerşen “Artan maliyetler ile Özel Halk Otobüsleri bir bir hattan çekiliyor. Sefer sayıları azalan hatlarımız başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm hatlarımızda 50 aracımız bugün itibariyle hatlara girmiş olacak. 10 aracımızın da teslimatı 1-2 gün içerisinde tamamlanarak önümüzdeki hafta hizmete sunmuş olacağız. Araçlarımızda vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler aldığımız kadın otobüs şoförlerimiz de görev yapacak. Hizmete giren bu araçlarımızın ihtiyaçlarımızı bir nebze olsun gidereceğine inanıyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Ulaşımda erişebilirliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise araçların çevre dostu olduğunu ve 103 yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini belirttiler. Yetkililer “Araçlarımız alçak tabanı ve portatif engelli rampaları ile engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği araçlar olarak seçildi. Euro-6 standardında dizel motora sahip olan araçlarımız iç ve dış donanımları ile hem yolcularımıza konforu sağlıyor, hem de güvenli bir yolculuk imkanı sunuyor” diyerek önümüzdeki hafta sonu itibariyle 60 aracın da hatta girmiş olacağını ifade ettiler.

                                                                                                                                           

Editör: TE Bilişim