Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 5 Kasım itibariyle toplu taşımada tek kullanımlık Esbilet’lerin satışının durdurulacağını ve tüm Eskart’lar için Hes Kodu’nun zorunlu hale geleceğini duyurdu.
İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 20 Kasım itibariyle toplu taşımada HES Kodu zorunlu hale geliyor.

 Vatandaşların toplu taşıma hizmetinden faydalanabilmeleri için Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, E-Devlet veya SMS yoluyla alacakları süresiz Hes Kodları’nı Eskart’ları ile eşleştirmeleri gerekiyor. Eskart sahiplerinin www.eskisehir.bel.tr veya www.estram.com.tr üzerinden eşleştirme yapabilecek. 

İnternet üzerinden bu işlemi yapamayan vatandaşlar  ise mesai saatleri içerisinde Eski Nikah Dairesi içerisinde yer alan Muhtarlıklar Şube Müdürlüğümüze, Gençlik Merkezimize, Opera arkasında bulunan ESMEK’e, 71 Evler ESMEK’e, Emek ESMEK’e ve Yunus Emre Halk Çarşısı içerisinde buluan ESMEK’e giderek işlem konusunda birimlerimizden destek alabilecekler” diyerek bu işlemi yapmayanların toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacağını belirttiler.

EŞLEŞTİRME NASI OLACAK


Hayat eve sığar uygulamasından ya da e devletten hes kodları alınacak.
 www.eskisehir.bel.tr veya www.estram.com.tr'ye giriş yapılacak. Yapılan yönlendirmeler  ve bilgiler takip edilecek.

Yada direk bu link tıklanacak. https://www.akillibiletim.com/HesMatch.aspx?cid=26

Gelen pencerde istenen alanlar doldurulacak. 

Ve onaylanacak.


 

Editör: TE Bilişim