Eskişehir'de şehir içi ulaşım hizmetlerinin özelleştirilmesine karar verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında toplu taşıma hizmetlerinin ESTRAM’a devredilmesi ve ulaşım hizmetlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis toplantısında ulaşımda diğer belediyelerde olduğu gibi özel kurumlara devredilmesi kabul edildi. Alınan karar ile şehir içi ulaşım hizmetleri 10 yıllığına ESTRAM’a devredilecek. ESTRAM ile sözleşme yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verildi. Yeni oluşacak durum sonrasında 166 özel halk otobüsünün mağdur olmaması için, özel halk otobüslerinin sözleşmeleri devam ettiğinden otobüslerde 31 Aralık 2014 tarihine kadar bir değişikliğe gidilmeyecek, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ise, özel halk otobüsleri de ESTRAM ile sözleşme imzalayacak. 


Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı,  oy birliği ile kabul edilen raporun Eskişehir’deki ulaşımın mecrasını değiştiren bir karar olduğunu belirtti. Yapıcı şöyle konuştu: “Şu anda ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır, trafik ayrı bir sıkıntı, ilçelere ulaşım da sıkıntılı. Ben bunun şirketleşmesinin de ayrı sorunlar yaratacağını düşünüyorum. Ama engelleniyorum söylemlerinin oluşmaması için bu iş çözülsün ama nasıl olursa olsun diyerek kabul oyu verdik.” 

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK

Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’li Meclis Üyesi Kazım Kurt ise, bu doğru bir karardır, AK Partili meclis üyelerine telekkür ediyorum. Başkanlığımız ulaşım sorunun azalması için bir adım atmıştır, ben başkanlığın trafik sorununu çözeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Yılmaz Büyükerşen ise ilk defa ulaşımla ilgili bir konuda ortak bir karar çıktı, inşallah muvaffak oluruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim