Yerel Haksen Genel Başkanı Yavuz TOPTAŞ, Ulaşım bedellerine yapılacak Zam oranlarına Sosyal medya hesabından itiraz ederek,   yaşayacağımız büyük bir sıkıntıya dikkat çekti.
Toptaş, "Mesafeye göre şehir içi ve ilçelere ulaşım bedelleri 2,3,4 kat artacağı yönünde çıkan haberleri bir kaç gün önce sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım.

Alt yapısı hazırlanmadan, Vatandaşı sıkıntıya sokacak bu uygulamanın hayata geçirilmesi asgari ücret alıp (2500 tl) ile evini geçindirmek durumunda olan, kişi başı aylık yol ücreti 672 TL, İki kişi için 1344 TL, üç kişi için yol parası 2016 TL sadece yol parası vermek durumunda kalacaktır.

Bir baba yol parasına maaşı yetmiyor diye çocuğunu okula gönderemeyecekse, bunun vebalini kim ödeyecek. Bu çocuğun geleceğini kim kurtaracak. Çocuklar eğitimsiz kalmasın diyenler nerede... Asgari ücretli yaşamak için daha ne yapmak zorunda kalacak. Asgari ücret diye UTANÇ VERİCİ BİR İSİMLE İNSANLAR, bırakın geleceğe güvenle bakabilmeyi, akşam eve ne alacağım diye düşünmek zorunda kalıyor.

Belediyelerin bünyesinde kurulan UKOME lerde görev yapan her bir oy sahibi insanı VİCDANININ SESİNİ DİNLEMEYE DAVET EDİYORUM "diyerek ilğililer duyarlı davranması konusunda çağrıda bulundu.  

Editör: TE Bilişim