ESKİŞEHİR (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tepebaşı İlçe Teşkilatı ve Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zamma ortak tepki gösterdi. 
Eskişehir MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Boztepe ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Cengiz Ünder'i makamında ziyaret etti. Ziyarette ortak konu; Eskişehir'de şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zam oldu. Ziyaret sonunda Şeker-İş Sendikası Başkanı Ünder ve MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Boztepe, ortak bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Eskişehir ili öğrenci şehridir ve iki üniversitede çok sayıda öğrenci bulunmaktadır. Memur, emekli ve işçi Eskişehir nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Eskişehir'de mesafeler birbirine yakındır. Türkiye'de en pahalı şehir içi ulaşım ücretleri Eskişehir'de uygulanmaktadır. Şehir içi ulaşım ücretlerine yüzde 30 zam yapılması ve tramvay ücretlerinin 2 lira 40 kuruş olması, Eskişehir halkını, öğrencileri, memurları, emeklileri ve dar gelirli vatandaşlarımızı geçim sıkıntısına sokmaktadır. Bizler halkın arasında devamlı dolaştığımız için Eskişehir halkının nabzını ve tepkisini dile getiriyoruz. MHP ve Şeker-İş Sendikası olarak zamma tepkiliyiz ve zamların geri alınmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim