ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı  Sevgi Akmen, terör karşısında etkili bir yönetimin sergilenemediğini kaydetti.

İç barışımızı tehdit eden ve çok sayıda vatandaşımızı yitirmemize neden olan terör olayları ile ilgili büyük bir üzüntü yaşandığını söyleyen Akmen, “Başta Emniyet mensuplarımız olmak üzere çok sayıda vatandaşımızı yitirdiğimiz terör saldırılarının durdurulamaması ne yazık ki büyük bir yönetim becerisi eksikliğidir.

 

Ülkemiz hızla bir iç savaşa sürüklenmektedir. Etnik kimliği esas alan siyaset anlayışı ile toplum bölünmektedir. İnsan hakları hiçe sayılmakta yıllar sonra yine sıkıyönetim günleri yaşatılmaktadır.  Demokratik haklarını kullanan üniversite öğrencilerine TOMAlarla saldırılmaktadır.

 

İzlenen tutarsız dış politika ile ülkemiz büyük bir belirsizliğin içine sokulmuştur. Bölgenin liderliğine soyunanlar, tüm dünyanın eleştirisine neden olan düzeysiz, ilkesiz yönetim örneklerini sergilemektedir.

 

IŞİD gibi dünyanın lanetlediği terör örgütüne karşı net bir tavır ortaya konulamamakta, “çözüm süreci” tehdidi karşısında aciz kalınmaktadır. Sınır güvenliğimiz ile ilgili kararlı bir politika izlenmemektedir.

 

Bu arada dikkat çekici başka bir nokta ise laik cumhuriyete karşı olan güçlerin genel yönetim boşluğundan da yararlanarak Atatürk büstlerine saldırma cesaretini göstermeleridir. Bütün bu olaylar olurken, ilk öğretimde türbanı serbest bırakan, imam hatiplerde Türkçeyi yasaklayan yönetim anlayışı, laik cumhuriyetin ilkelerinden sapma konusundaki tutumunu kararlılıkla sürdürmektedir.

 

Diğer yandan, terör saldırıları sonucu çok sayıda okul ve kamu binası kullanılamaz hale getirilmiş, bazı illerimizde Devletin varlığı bile kuşkulu hale getirilmiştir.

 

Ülkemizin her yerini yangın yerine çeviren ve günden güne artan eylemleri kontrol altına alamayan iktidarı, “şiddete başvurmadan” sağduyulu bir şekilde olayların üzerine gitmeye davet ediyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim