Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan Esogü Olayları İle İlgili yazılı bir Basın Açıklaması yaparak değerlendirdi. Şahan Burada yaşanan olayların, sistemli ve maksatlı eylemler olduğunu söyledi. Şahan şunları söyledi: 

Osmangazi Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Mayıs Milliyetçiler Günü hakkında üniversite öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla “3 Mayıs Milliyetçiler Günü Standı"  açmışlar ve bu standa Türk Bayrağı asmışlardır. 

Bilindiği üzere Ülke genelinde özellikle üniversitelerde son zamanlarda bölücü faaliyetler açık ve sistemli bir şekilde yürütülmektedir. Bu defa da Osmangazi Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımızı hedef almışlardır. 

30 Nisan 2014 Çarşamba günü Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü kantininde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü hakkında üniversite öğrencilerine bilgi veren arkadaşlarımıza saldırı düzenlenmiştir. 

Üniversite’de eğitim gören arkadaşlarımız dönem başından bu güne kadar çeşitli fiziksel saldırı ve psikolojik baskılara maruz kalmışlardır. Bütün bu olaylar kamuoyuna farklı yansıtılmakta, yazılı görsel basın olayları sağ-sol kavgası yahut karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması olarak nitelendirmektedir.  

 Üniversiteye eğitim için gelen, kendilerinden olmayan tüm üniversite öğrencilerine baskı ve sindirme politikası ile saldırılarda bulunmaktadırlar. Bu vesile ile bizleri de karanlık sokak kavgalarına çekmeye çalışmaktadırlar. 

Sloganları olan “özgürlükçü yönetim” kılıfıyla, Anayasa’ya, Devletin bölünmez bütünlüğüne, milli ve manevi değerlere dil uzatarak arkadaşlarımıza sürekli tahrik ve tacizde bulunmuşlardır. Nitekim aynı zihniyet, bugün de standımızdaki Türk Bayrağı’na dahi tahammül edememiş ve arkadaşlarımıza saldırmıştır. 

Tüm bunlara karşı bugüne kadar metanetimizi koruyup sabır gösterdik. Bu ve bunun gibi kışkırtıcı diğer olaylara karşı sağduyulu davrandık. 

Bilinmelidir ki, milli ve manevi değerlerimize saldıranlara karşı tavrımız dün olduğu gibi bugün de nettir. Her zaman yasal zeminde haklarımızı savunduk, son nefesimize kadar da savunmaya devam edeceğiz.  

Lakin tüm bu yaşananlara rağmen nefsi müdafaa hakkımızın meşru olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz. 

Editör: TE Bilişim