Eskişehir Ülkü Ocakları geleneksel hale getirdiği yeni yılın ilk sabah namazında Reşadiye Camiinde saf tuttu.

Yeni yılın ilk programına, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan başta olmak üzere, Odunpazarı ülkü Ocakları Ülkü Ocağı Başkanı İlker Yıldırım, Ülkü Ocakları il ve ilçe teşkilatları, Davetli olarak gelen Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Türk Sağlık Sen Başkanı Hüseyin Kararman, Yönetim kurulu üyeleri Kayıhan Çağlar, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Esmiad Başkanı Ahmet Hızlan, Murat Durak, Sendika ve STK temsilcileri, Üniversiteli yüzlerce ülkücü, Ankara’dan misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah Namazı öncesi Reşadiye Camii önünde toplanan kalabalık ile yılbaşı ve Mekke’nin Fethi ile ilgili bir sohbet gerçekleştirdi.

Sabah Namazı sonrasında lokantaya gidilerek tüm teşkilata ve misafirlere Çorba ikram edildi. Kahvaltı sonrası dua edildi. Akabinde sabahçı kıraathanesinde gelenekselleşen Çay sohbetleri edildi.
Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan kısa bir açıklama yaptı Şahan açıklamasında “Ülkücüler İslam ahlakının ve Türk töresinin gereğince her türlü ahlaksızlığın ve yozlaşmanın tavan yaptığı vakitlere tavrını koyuyor ve yine âlemlerin Rabbinin huzurunda kıyama duruyor. Gönüldaşlarımız, ülküdaşlarımız ve birçok vatandaşımız zor hava şartlarına rağmen erken saatlerde Reşadiye camiinde aynı safta Huzur'da olmaya davet ettik vatandaşlarımız Reşadiye’ye akın ettiler. Bu bir samimiyettir. Bu bir dava aşkı sevgisidir.

Çünkü Türk Milleti Noel Baba'nın değil, Dede Korkut’un torunlarıdır. Hal böyle olunca Türk gençliği dik durmalı, mağlup olmadık, olmayacağız. 2014 yılının son saatlerinden, yeni yılın ilk saatlerine kadar çeşitli programlar gerçekleştirdik. Şu anda buradayız. Davetimize icabet eden tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber:Hüseyin GÜVEN

Editör: TE Bilişim