Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman 30 Ağustos’un Türk Ulusu’nun yeniden doğduğu tarih olduğunu söyledi.
30 ağustos’ta ulusu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, milleti ile ve ordusu ile top yekün bir savaş verilerek, zafer destanı yazıldığını vurgulayan ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, “Günümüzde Atatürk’ü ve binbir zorlukla kazanılan bu büyük zaferi küçümseyenler vardır. Yedi düvele karşı  verilen bu kutsal isyanı hafife almak isteyenler vardır. Emperyalizmle iş birliği yapanlar, utanmadan Atatürk’e ve onun Heykeller’ne saldırmaktadır. Sözde açılımla şımartılan bu hainleri şiddetle kınıyoruz” dedi. 
Hukukun rafa kaldırılmasını ve Anayasa’nın çiğnenmesini kabul etmediklerini dile getiren Kerman, eğitimin çağdaşlıktan uzaklaştırılarak gerici bir yola savrulmasına şiddetle karşı çıktıklarını ifade etti. 
Türkiye’nin otoriter bir din devleti olasına izin vermeyeceklerini ifade eden ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet ve üniter yapısını koruma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Türkiye’nin Atatürk’ün gösterdiği yolda demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için var gücümüzle çalışacağız. Zafer Bayramı’nın 92. Yılında büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim